Min pojkvän vill att jag köper grisben och fiskhuvuden för att koka buljong till soppor (dock ej till samma buljong:).
Är det jag som är (lyckligt) ovetande, och att koka sin egen buljong är något som alla gör? Eller är det något typiskt spanskt?
Jag brukar alltid köpa de där små käcka fyrkanterna.
5 kommentarer:
Små fyrkanter inlindade i folie funkar alldeles utmärkt, alternativt fond på flaska... Koka buljong på annat sätt överlämnar vi åt hemmafruar och välbetalda kockar!
Tjallamalla: Shit, du kan allt!Du är mkt bättre hemmafru än jag.
Alley: Skönt att höra att inte alla star och brygger egen buljong hela dagarna.
*asg* Starlux/Gallina Blanca är standard i alla spanska skafferier. Finns med kycling, kött och fisk.
Tjallamalla - du, de där fettringarna ska man ta bort med en "espumadera" ;-)
Anna: Det är bra! Jag skall näpsa min käre novio sa fort jag kommer hem!
Några köttbem eller fiskhuvuden släpps inte innanför min tröskel kan jag ju säga, däremot är alla fyrkantiga, folieinslagna buljongtärningar välkomna ;)
Skicka en kommentar