torsdag, december 07, 2006

A la carte

I Spanien är måltiderna viktiga. De är ett sätt att umgås och de flesta spanjorer verkar vara mer matintresserade än den gemene svensken (Jag syftar här inte på caffe latte-sörplande storstadsbor födda på 70-talet som bygger köksöar, köper flingsalt och aldrig har stekt i margarin, utan mer på Gunvor och Kurt ifrån Mellerud).

Famför allt är kvaliteten på maten oerhört viktig, kvaliteten på den spanska maten, vill säga. Spanjorerna vet hur de vill ha sin gazpacho, sin olivolja och sin tortilla. Även José García 78 år ifrån Cabra del Santo Cristo (Jaén) har en bestämd åsikt.

I Marbella är restauranger väldigt viktiga. Det finns ett enormt utbud av fantastiskt bra restauranger och vart man skall gå och kvaliteten på maten är ett ständigt samtalsämne. Och man får gärna vara kritisk.

Vin till lunchen (som ofta äger rum på någon restaurang i anslutning till en golfbana) är nästan obligatoriskt, i alla fall under helgerna.

De typiskt spanska restaurangerna är många gånger, med svenska mått mätt, omysiga med lysrör i taket och bullrig miljö fast bra (spansk) mat. Här i Marbella kan man dock välja mer internationella restauranger.
Vad är viktigast för dig vid ett restaurangbesök?
Maten
Sällskapet
Servicen
Stämningen
Inredningen
Annat, och i så fall vad.
Free polls from Pollhost.com

Jag röstar för sällskapet eftersom jag är så kär... :)

Inga kommentarer: