torsdag, december 14, 2006

Hilfe!

Hur förklarar man för en mycket älskvärd, men naiv person, att Nigeria-brev, "Congratulations you are our 999 999th visitor", enorma lotterivinster via e-mail etc bara är bluff och båg...utan att vara otrevlig och såra?

6 kommentarer:

Östermalmsräven sa...

Det är väl egentligen bara att säga sådär som du just sa, utan att lägga till ett "ja men hur trög får man vara" eller "hur kan någon levande varelse vara så urbota dum".

:-)

Blygisens betraktelser sa...

Storartat, Räven! Som vanligt. :-)

Men Blanca, jag måste få fråga. VEM är det som är såååå naiv? Lilla Mamsen? Näee? Det är iaf lite sött...hahaha.

Blancaflor sa...

Räven: Du har rätt! Men det är sa hemskt när personen ifraga tror att hon är utvald och kanske har chans att vinna 5 miljoner kr...

Blygisen: En kollega som är lite till aren...Stackaren!

Blygisens betraktelser sa...

Men åååå! Ta det varligt bara, Blanca. Det bästa vore ju om personen kan skratta åt det hela, om/när det går upp ett ljus!

Håller tummarna för dig, Blanca Budbäraren...

Produktionsledaren sa...

Jag får sådana där minst fem gånger i veckan.

Varje gång säger de att jag är en unik vinnare (ellerhur), men samma mail säger samma sak till alla andra på jobbet oxå, tror nog att det bluffar....Speciellt den där Spanjoren, och Nigerianska Princessan ; ))

Jag älskar nya Teliareklamen som går nu men den dysfunktionella familjen.

Blancaflor sa...

Blygisen: Blanca Budbäraren...det later inte helt fel.

PL: Jo, den Nigerianska prinsessan/läkaren/advokaten litar jag pa. Och den fattiga ryska studenten som behöver pengar till sin mor (2 ggr pa 10 dagar) ;)