onsdag, september 13, 2006

Hipp, hipp...hippie!

Det finns en klädstil i Spanien som nästan alla som inte är pijos har.

Den spanska (kvinnliga) hippien:

Det som är intressant med stilen är att alla ser identiska ut. Nertill gäller haremsbyxor eller thaibyxor, på fötterna bärs flip flops eller marockanska, spetsiga tofflor. De har linne, piercing i näsan, läderband runt handleden och bjällror runt vristen. Färgerna är alltid orange, brunt eller gräsgrönt. Håret är alltid klippt i samma frisyr dvs en kort frisyr med uppklippta sidor, kort lugg och lite längre nacke. Det är alltid naturligt, eller färgat, kastanjerött. Väskan är vävd och kommer från Sydamerika, helst Peru. Hippietjejerna syns ofta i Tarifa, Barcelona och på Formentera.

Är de Spaniens svar på pandatjejer?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ar en pandatjej?

//Johanna

Anonym sa...

No, no. De är Sveriges svar på Österfärnebostudenter.

Pandatjejerna smyger och sminkar sig för mycket för att vara jämförbara med spanska "cumbas".

Blancaflor sa...

Intressant! Vad är en "cumba"?

nikita sa...

Va er en pandatjei? Och Blanca...jag er verken cumba eller pija....Jag er mera Bjørk med mindre budget.... vilken stil er det? I allefall har mina klæder intet med Spanien at gøra

Zoe sa...

haha! blancaflor, mitt i prick! det sköna med spanska hippietjejer är att de är så självklara i sin roll (även om de alla är snarlika i utseende)... jag dras sjukt mycket till den här spanska charmen o självklarheten. saknar den i sverige.

Blancaflor sa...

Niki: Det är en lätt överdrift att man är antingen hippie eller pija, men det finns så många här i Spain. Björk är nog ganska unik, en fusion av panda och Kajsa Warg. Haha!

Zoe: Jag håller med dig, de byter inte stil så ofta här utan verkar vara ganska genuina.

Kerstin sa...

Hahahahahahahahaha. Jag är här och jag har sett dem - överallt. Hahahahahaha.

Lina sa...

åh jag var i tarifa en ggn. älskade det och ja jag såg en hel del sådana tjejer där.

Lina sa...

åh jag var i tarifa en ggn. älskade det och ja jag såg en hel del sådana tjejer där.

Lina sa...

pandatjej är en vitsminkad tjej med svart kort pagefrisyr (gärna tuperad) och kinaskor. handlar ofta seconhand och går på festivaler. alla som varit på emmabodafestivalen har med 100 procents säkerhet sett en panda. jag trodde förresten panda-tjejerna var ett utdöende släkte..eller jag kanske bara är för gammal för att märka dem.