måndag, september 11, 2006

Cocina Española

Jag uppskattar spansk mat.

Inte varje dag, men ett par gånger i veckan är det gott med tortilla, paella etc.

Det spanska köket är väldigt enkelt och rustikt. Bondemat. Inga krusiduller. Beställer du fisk, så får du en fisk, ibland med huvudet kvar, ingen sås eller sallad, men ganska ofta pommes frites.

Igår kväll efterfrågades spansk mat hemma, det blev kokt potatis indränkt i ali-oli, jamón serrano med picos (lite som grissini, fast kortare och hårdare) och manchego-ost.

3 kommentarer:

Blygisens betraktelser sa...

hahaha...Jag beställde fisk a la Jane Fonda en gång i Marbella. hm....borde anat oråd...det var en fisk, rätt och slätt. Inte ens saltad.
Minns tyvärr inte namnet på restauranten, men utanför Marbella, inte åt Fuengirola, men andra hållet. O my God...minnet sviker en när man är sjuk. ( inte gammal...hehe)

Anna Malaga sa...

hmmm...ja, husmanskost är ju vad spanjoren helst äter. Medelhavsdieten är ju väldigt nyttig ocksâ.
Däremot finns det ju en hel del finare ställen, särskilt baskiska restauranger brukar ha väldigt "konstnärliga" rätter.

Blancaflor sa...

Blygisen: a la Jane Fonda. Det later intressant ;). Kanske var ni Estepona?

Anna: Ja jag har hört att de har det bästa köket i Spanien.