tisdag, juli 04, 2006

Vem är vem

Det var väldigt intressant att se de olika klädstilarna som är förhärskande i Sverige.

Majorna-gänget (lätt bohemisk och kulturell (?) stadsdel i Gbg) : De klär sig i murriga färger oberoende av årstid, brunt, olivgrönt och grått dominerar. Allt med 70-talskänsla fungerar. Marimekko-väskor, Nanso-tröjor och gärna en liten diskret tatuering. Smycken från George Jensen. De är f.d. backpackers och arbetar helst som journalister eller som kulturarbetare.

Innerstadsgymnasisterna: stuprörsjeans, converse och linne (både för flickebarn och gossebarn) eller ballongkjol, leggings och ballerina. Märkesvaror är viktiga (måste ha en iPod)och allra helst bär de omkring på en Mulberry Bayswater. De gillar Håkan Hellström, Silverfisken och Martha Wainright, de har en blogg och drömmer om att arbeta på reklambyrå eller på ett produktionsbolag.

Damer över 45: De har kort hår (de är ju så praktiskt), glasögon, foträta skor och kör V70. Kläderna kommer ifrån Mexx, Esprit eller Jackpot och är diskreta och funktionella. De tycker att det är nytt och fräscht att använda olivolja i köket och att det har blivit krångligt att beställa kaffe på caféer nuförtiden.

Wannabe-brats: De drömmer om att hänga på Stureplan, i Saint Tropez eller Marbella, men får nöja sig med Avenyn. Backslick med långt hår i nacken är fortfarande hett, så är också pastellfärgade lammullströjor och rosa piké. Vill vara hot shot bankers i London, men arbetar i kassan på SEB i Kållered. Överraskande många har en tunn guldkedja runt halsen.

6 kommentarer:

Östermalmsräven sa...

Tunn guldkedja runt halsen? Usch vad fult, vilken stureplansstekare som helst hade läst "förort" i pannan på de stackarna.

Hahaha...

Blancaflor sa...

Exakt! Men de stackarna vet inte bättre. hihihi

Anonym sa...

Kul!

Silverfisken sa...

Vaffan!?

A L L A gillar väl mig??

;-)

Emanuel sa...

- George Jensen i Majorna, Ich don't think so!

Anonym sa...

Hehm, förvisso bor jag i Majorna och frilansar, men murrigt, njae...