Idag skall jag äta lunch på en svensk restaurang.
Jag tycker väldigt mycket om spansk mat, men ibland är det gott att slänga i sig en toast Skagen och några köttbullar.
Det är intressant att alla, och jag menar ALLA, spanjorer tycker att det spanska köket är det bästa i världen. Speciellt mammas mat, naturligtvis. Fast där är vi nog alla ganska lika.
Det är svårare för oss svenskar att vara lika entusiastiska inför vårt kulinariska arv. Inlagd sill, lappkojs, ärtsoppa, blodpudding, kålrätter och saltat kött var väl vad vi fick leva av stora delar av året pga klimatet.
Inte vårens primörer direkt...
10 kommentarer:
Äta bör man, annars dör man.
Äter gör man, ändå dör man!
Skagenröra är nästan lika gött som fläsk!
Gubbröra= dumsnut!
Gott. Har också förundrats över hur matkonservativa spanjorer är. Själv tycker jag om att variera maten ibland sushi, ibland indiskt , ibland spanskt, ibland svenskt, ibland mexikanst, ibland italienskt ...o.s.v men den inställningen verkar inte alltför vanlig i Spanien.
Träffade några coola brats från Madrid en dimmig kväll, när jag hade tittat långt ner i flaskan. De började tala om om skaldjur...
Namn på fiskar ock skaldjur på andra språk än svenska fastnar inte mitt lilla huvud, så när de frågade vilken min favoriträtt var och jag svarade "lentejas", drog dem....
Grrr....vad är det för fel på linser?
Vem tackar ner till en hel eller halv special?
Bostongurka...rules...
Testat de delikata "pannbullarna" på Area 51 i Fuengirola?
Bästa tunnbrödrullen är väl ändå en "östermalmare" på östermalmsgrillen vid torget. den kräver en rejäl bakfylla eller liknande för att gå ner och attans vad smarrig den är.
Doughplease - Nope, de har jag inte testat. Vad ar det?
Räven - Du har gjort det igen! Gjort mig hungrig. Tunnbrödsrulle...aahhh
Pannbullar är en korsning mellan svenska köttbullar och svensk pannbiff. Alltid en höjdare på Area 51.
http://www.costadelsol.st/org/org_pres.php3?nr=44786
Skicka en kommentar