måndag, februari 11, 2008

Arty Heir/ess

Efter att ha sett The Darjeeling Limited igår undrar jag om jag inte var lite för snabb med att utnämna Marstrand Folklore till min nya vårstil.

Nu känner jag mer för en quirky fransk stil á la Wes Anderson.

Man skulle kunna kalla den Arty Heir/ess

Stilen är klassisk men inte tråkig och visar på ett intresse för kläder och design. Den är inte politisk korrekt utan både päls och krokodilväskor kan förekomma. Kläderna är allra helst skräddarsydda, gärna ärvda och accesseoarerna är få men exklusiva. Udda detaljer och skärningar bör förekomma och den är långt ifrån sportig. Retro-sneakers (typ Stan Smith) kan dock förekomma.

Det är dock en krävande stil som innebär ett nytt sätt och tänka och kanske till och med en hel livsstil. Jag menar, den är svår att bära upp i Göteborg utan passar bättre i NY, Paris eller London. Dessutom bör bäraren ha ett yrke som passar stilen som tex konsthandlare, författare eller vinimportör. Fast man behöver inte vara framgångsrik, att leva över sina tillgångar passar the Arty Heir/ess.

Det kanske låter som en kostsam stil, men det behöver den nödvändigtvis inte vara. Kläderna får gärna vara slitna och väl använda och man behöver inte ha speciellt många plagg. Detta gäller dock främst män (The Arty Heir) som anammar stilen. Några kashmirtröjor, två kostymer, en blazer, några skjortor och ett par manchesterbyxor and you´re done. Viktigare är då att satsa på halsdukar, skor och glasögon.

The Arty Heiress är oftast ganska uppklädd. Hon behöver ett par cocktailklänningar (bör absolut vara ärvda), en välsittande kappa, ett twin set, ett pärlhalsband, en svart klockad kjol, Mary Janes-skor och några sommarklänningar i bomull.

Stilen är aldrig trendig, It-väskor är en dödssynd, jeans är tveksamt och konstmaterial förbjudna.

Inga kommentarer: