fredag, augusti 29, 2008

Kärt besök

Efter en stressig men samtidigt social vecka är det äntligen fredag!

Idag kommer en av mina allra käraste väninnor på besök. Vi lärde känna varandra i Spanien och umgicks jämt! M.och jag är ett riktigt radarpar och lockar fram varandras allra tokigaste sidor, på både gott och ont…

När vi gick ut i den spanska natten kunde vad som helst hända. Och oftast gjorde det det också. Vi har vandrat genom Marbellas vindlande gränder samtidigt som solen går upp bärandes skorna i handen, vi har bevistat galna efterfester, skrattat oss igenom frukostar som började innan läggdags och we danced the night away iklädda små cocktailklänningar och matchande armband.

Vi har en alldeles egen intern jargong fylld av referenser, obegripliga för utomstående, smeknamn på folk och konstiga skämt.

Det är väldigt skönt att ha en kompis som kände mig i Spanien. Någon som förstår. Att ha bott utomlands så länge som jag gjorde formade mig väldigt mycket som människa. Och Spanien är ett land med en mycket annorlunda kultur om man jämför med Sverige. Men M. vet vad jag menar. Dessutom kände hon mitt spanska ex vilket gör att hon är den enda som jag egentligen kan tala med om honom.

Och i helgen är hon här med mig i Göteborg.

4 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Förstâr vad ni menar. Trevlig helg till er bâda!

Blancaflor sa...

Tack för det Anna! Ja, du känner ju henne...

Anonym sa...

Mange takk for en dejlig weekend. Maske du kommer til Denmark om en stykke tid?

Knus,

Baktus

Blancaflor sa...

Baktus: Klart jag gör. Men du måste lära dig svenska.
Knus, knus