onsdag, april 12, 2017

Negresco

Vi ville köra på en klassisk Nice set-up och bodde på anrika Hotell Negresco. En veritabel konstskatt med antikviteter precis överallt.

Ägarinnan bor i en lägenhet (eller snarare en våning misstänker jag) i hotellet och är en stor konstsamlare. Hotellet är fullt av målningar på henne samt fotografier där hon syns med diverse celebriteter.

Mitt favoritrum var frukostmatsalen La rotonde, utformad som en karusell.2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett helt magnifikt hotell om man gillar historiens vingslag. Vad kul att ni var där! Jag bara älskade den tavlan med Jeanne och Salvador Dali. Hade gett vad som helst för att få en liten pratstund med henne. Vilket liv hon har levt!

Hela Rivieran är helt underskön och speciellt dom lite mindre ställena. Tack för tips i förra inlägget, Eze har vi inte upptäckt ännu men får ta den restaurangen du tipsar om nu i sommar. Vi hyr ju bil men det där med Uber och Jaguaren får jag nog svårt att motstå så stort tack även där:-)

Blancaflor sa...

Vad roligt att jag kan bistå med tips! Jag tror att det måste bli en resa till rivieran snart igen. Först lite Spanien så klart men sedan så :)