fredag, februari 10, 2012

Döm inte hunden efter håren!

En gång för länge sedan åt jag middag med en italiensk ung man. Vi var på en mycket bra restaurang strax utanför Marbella.

Istället för de förrätter som presenterades på menyn bad han om en halv avokado med lite vinäger. Men det var tydligen omöjligt att ordna.

Jag tror att de ångrade sig då han betalade med sitt svarta AmEx.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske inte var avokadosäsong?

Blancaflor sa...

Det var mer attityden :)

Anonym sa...

Gillar din blogg mkt men detta inlägg var nog bland de mest nedslående jag ngnsin läst.
Många kommentarer. Eftersom det var en "mycket bra restaurang" så var den nog inte första svarta AmEx de såg och de var nog kanske inte lika imponerade som du. Kostar en avokado mer med ett svart AmEx undrar jag också? Varför skulle de bry sig?? För att han hade spenderat mer om han var nöjd... Han kanske var världens snålis -- det kan väl inte de hjälpa. Och för det tredje OM det var en mycket bra restaurang och du varit på sådana innan så borde du kanske veta att de ej viker från menyn. Du verkar bry dig ganska mycket om vett och ettikett och borde då veta att man kränker kocken om man ber om något utifrån menyn. Insultante. Detta är en konst för dem, något som de tillbringar mycket tid och tanke och kärlek på. Om jag hade haft en mycket fin restaurang så hade jag absolut VÄGRAT servera en avokado och jag hade för allt i världen inte brytt mig ett dugg om ett svart kort. Jag har själv svart kort, jag är själv vän med Ferran Adria, Dani Garcia och Jose Andres. Och vi har diskuterat detta ämne många ggr under åren. Därför läste jag detta får dem -- de skrattade gott och vi alla hoppades att du skämtade.

Blancaflor sa...

Nej, det gjorde jag inte. Men jag är glad att jag kunde roa er :)