onsdag, februari 16, 2011

Jag tror att kvinnor iklädda ...

- Odd Molly
- Desigual
- Tiger
- In Wear
- Sister

...skulle tråka ut mig.

8 kommentarer:

Hilda sa...

Vad tror du om kvinnor klädda i H&M lr KappAhl?

Sämre lr bättre och varför?q

Blancaflor sa...

H&M är fantastiskt och KappAhl är säkert ett bra alternativ för sin målgrupp.

Vad jag motsätter mig vad gäller Odd Molly och Desigual etc är att jag föreställer mig att kvinnor som bär dem tror att de har koll trots att det egentligen har motsatsen till bra koll.

Det är två märken som är helt urholkade efter att ha spridits för snabbt och har en mkt utmärkande design som knappt förändras. Lika trista som caffe latte och Marimekkos blommönster...

En väninna till mig kallade Odd Molly klimakterie-chic och det tycker jag är spot on!

Anonym aka Hello Kitty sa...

Haha, spot on. Min mamma, 54, har just fått dille på Desigualklänningar. Sedan tidigare finns det nog ett och annat Odd Molly-plagg i garderoben också ;)

Jacob sa...

Varför skulle du ha bättre "koll" än de? Varför håna om kvinnor i övergångsåldern som antagligen bara vill göra sig fina? (Precis som jag gissar att du vill, även om du väljer andra kläder.)

Blancaflor sa...

Från: När Harry mötte Sally

"Everybody thinks they have good taste and a sense of humor but they couldn't possibly all have good taste. "

Jag hyser dock inga tveksamheter angående om min goda smak (eller goda "koll") :)

Jacob sa...

Bra citat.

Jag motsätter mig absolut inte smakomdömen. Och jag inser förstås att moden existerar - och alltid har existerat - inom snart sagt alla områden.

Men jag frågar mig ändå i vilken utsträckning "god smak" bör handla om att "ha koll" (för oss som inte längre går på högstadiet), samt hur intressant sådant som varumärken och olika affärskedjor överhuvudtaget är i sammanhanget.

Som du förstår är det alltså inte nödvändigtvis du som är den strängaste smakdomaren.

Blancaflor sa...

Jag förstår inte varför du som uppenbarligen saknar intresse (och koll) för kläder och varumärken ens ger dig in i en sådan diskussion.

Jag kan berätta för dig redan nu att du aldrig kommer att förstå.

Släpp det (och läs en annan blogg)!

Jacob sa...

Jag är definitivt intresserad av kläder, och tycker verkligen mycket om vackra kläder. Därtill hyser jag ett visst intresse för varumärken. I stort sett allt mänskligt (och även allt omänskligt) intresserar mig. Så jag tycker nog själv att jag vet tillräckligt om de här sakerna för att ha en välgrundad uppfattning (vilket dock inte nödvändigtvis är det samma som det du kallar "koll").

Tja. Man kan ju inte styra över vilka som läser ens blogg. Din blogg är inte helt ointressant, och bitvis ganska underhållande. Annars skulle jag inte ha läst den.

Innebär det faktum att två personer inte tycker likadant att de inte kan förstå den andres synpunkt?